KNAW mengt zich in het klimaatdebat

In de brochure Klimaatverandering, wetenschap en debat, die de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen gisteren heeft aangeboden aan de Tweede Kamer, worden feiten en controverses over klimaatverandering overzichtelijk op een rij gezet.

Zo hoopt de KNAW „de niet-wetenschappelijk ingewijde burger, ambtenaar of politicus houvast te bieden bij het vormen van een oordeel over klimaatverandering”.

Hoewel de bestaande onzekerheden uitvoerig aan bod komen, neemt de KNAW nadrukkelijk stelling in het debat: „De veranderingen [in het klimaat] zijn zo evident, en de eventuele consequenties kunnen zo groot zijn, dat er alle reden is de verschijnselen serieus te nemen.”

Hoe dat bij de PVV valt, is de vraag. In juli vroeg kamerlid Richard de Mos de regering nog hoeveel zeespiegel en temperatuur zijn gedaald door klimaatbeleid.