Het iconische blauwe stationsbord verdwijnt

Nederland, Utrecht, 11 februari 2011, NS station Utrecht Centraal CS Hoog Catharijne centrum passagiers reizigers treinreizigers stationshal stations prestaties punctualiteitsdoelstelling punktualiteit Punctualiteit dienstregeling bord borden treinverkeer dienstregeling Prorail vertrektijden aankomsttijden vertraging Foto; Peter Hilz

Het is letterlijk en figuurlijk het uithangbord van Nederlands grootste treinstation: het blauwe informatiebord in de hal van Utrecht Centraal. Maar eind deze maand moet het bord met alle vertrektijden plaatsmaken voor een digitale vervanger. Na 23 jaar trouwe dienst krijgt het een plekje in het Spoorwegmuseum. Tegenstanders hebben zich verenigd onder de naam #blauwbordmoetblijven. Zij schrijven op hun website dat ze het geluid van roterende bordjes en de grappige foutjes erop niet willen missen. „En afspreken onder het blauwe bord kan dan ook niet meer.” (NRC)