Hells Angels opgepakt

Harry Stoeltie, een prominent lid van de motorclub, is gearresteerd.

. De Nationale Recherche heeft meerdere leden van de Hells Angels opgepakt. Dat meldt de NOS op basis van anonieme bronnen.

Het OM zou meerdere huiszoekingen bij leden van de Angels hebben gedaan en onder anderen Harry Stoeltie, een prominent lid van de motorclub, hebben gearresteerd. Bij de invallen heeft de recherche volgens de NOS onder meer gekeken naar administratie en computers van de Angels.

Volgens De Telegraaf is ook Donald G. aangehouden, een huisvriend van de motorclub. G. en Stoeltie zouden beiden worden verdacht van witwassen en afpersing. Ook de bekende kickbokstrainer Johan V. is opgepakt. Of dat verband houdt met deze zaak is onduidelijk.

Advocaat Huib Struycken, die onder meer de stichting Hells Angels Amsterdam en de president van de Amsterdamse tak Daniël Uneputty bijstaat, zei tegen persbureau Novum niets van de arrestaties te weten. „Ik weet niet wat dit nu weer is, maar ik heb er nog niets van gehoord.” Uneputty zelf nam volgens Novum niet op. Bram Moszkowicz, de advocaat van Harry S., was ook onbereikbaar. (NRC)