Groei Britse economie vertraagt

De Britse economie is in het tweede kwartaal van 2011 zowel op kwartaal- als op jaarbasis minder hard gegroeid dan verwacht, blijkt woensdag uit een derde raming van het statistisch bureau van Groot-Brittannie.

Ten opzichte van een kwartaal eerder nam het bruto binnenlands product (bbp) toe met 0,1 procent, waar bij een eerdere raming nog werd gerekend op een stijging met 0,2 procent.

Ten opzichte van het tweede kwartaal van 2010 nam het bbp toe met 0,6 procent. Bij een eerdere raming werd gerekend op een stijging van het bbp op jaarbasis met 0,7 procent.

Eind 2010 vertoonde de Britse economie nog een onverwachte krimp van 0,5 procent. In het eerste kwartaal van 2011 werd dat omgebogen in een gematigde groei van 0,5 procent. Die ebt nu alweer weg uit de cijfers. (Dow Jones)

    • Dow Jones