A1 bij Rijssen dicht na ernstig ongeluk - grote ravage

Meerdere voertuigen staan in brand op de A1. Foto via Twitter / Ron Aalders

Door een aanrijding met drie vrachtwagens en een auto is de A1 tussen Hengelo en Deventer vanochtend in beide richtingen afgesloten. Bij het ongeluk even voorbij de afrit Rijssen waren de vrachtwagens in brand gevlogen, meldt de ANWB.

Vier mensen raakten volgens de brandweer lichtgewond. Er zouden zich bij het ongeluk explosies hebben voorgedaan. Rond 10.45 uur meldde de brandweer dat de brand is geblust.

Twitter avatar ANWBverkeer ANWB verkeersinfo 1 van brandende vrachtwagens is geladen met plastic. Vandaar de dikke zwarte rook. Na blussen en bergen zal ’t asfalt worden vervangen. #A1

Het ongeluk gebeurde even na 09.15 uur op de rijbaan richting Deventer, maar vanwege de rook is ook de andere rijbaan afgesloten. De rijbaan richting Deventer blijft volgens de ANWB tot 21.00 uur afgesloten, wegens de grote ravage. De rijbaan in tegenovergestelde richting is rond 12.00 uur weer opengegaan.

Twitter avatar ANWBverkeer ANWB verkeersinfo Goed nieuws: op #A1 Apeldoorn ->Hengelo is bij Rijssen weer 1 rijstrook open. Andere kant op blijft, zoals bekend, tot vanavond laat dicht.

Op de A1 stond rond 11.00 uur vijf kilometer file. Door mensen die proberen om te rijden loopt het volgens de ANWB ook vast op de N347 en de N350.


Grotere kaart weergeven

    • David Haakman