Europese beurzen sluiten dag positief af

Foto AFP / Scott Olson

Na drie dagen van verlies sloten de Europese beurzen vanmiddag weer eens in de plus. Een akkoord van de Europese ministers van Financiën over herkapitalisering van de banken bracht optimisme.

Ook positief nieuws uit de Verenigde Staten bevorderde de handel. Een rapport over de publieke sector aldaar viel beter uit dan verwacht. Ondertussen kwamen de EU-ministers bescherming van banken overeen nadat de angst voor een faillissement van Griekenland groeide.

De AEX-index sloot met een winst van 2,97 procent onder aanvoering van aandelenhandel in Shell en ING. Unilver noteerde rode cijfers. De Duitse DAX sloot in Frankfurt bijna 5 procent in het groen en in Frankrijk noteerde de CAC exact 3 procent in de plus. De FTSE in Londen noteerde echter een verlies van 1,29 procent.

De aandelenbeurs van Frankfurt werd vandaag korte tijd ontruimd na een bommelding. In het nabijgelegen stadje Eschborn, waar de administratiekantoren van de beurs staan, ontving de politie een bericht dat er een explosief zou zijn. Meer details zijn nog niet bekend.

    • Jules Seegers