Espresso met Job Cohen

Lucky TV kondigde het al aan: de baan van Job Cohen staat op de tocht. Inmiddels denkt men er binnen de PvdA hetzelfde over. Wat vindt Cohen van de onrust?

PvdA-fractievoorzitter Job Cohen. Foto NRC / Roel Rozenburg

Mop

Lucky TV kondigde het al aan: de baan van Job Cohen staat op de tocht. Inmiddels denkt men er binnen de PvdA hetzelfde over. Wat vindt Cohen van de onrust? ‘Ik vind het niet leuk meer,’ zegt de PvdA-leider. ‘Ik kon nog lachen om het filmpje van Lucky TV, maar nu is de grap er wel af.’ Hij neemt een slokje espresso. ‘Volgens Ed van Thijn zou ik de pijp aan Maarten moeten geven. Wat is daar nou leuk aan? Welke Maarten? Maarten van Rossem?’ Misschien is het geen grap? Cohen schudt zijn hoofd. ‘Mijn positie staat niet ter discussie.’ Hij drinkt zijn espresso op. ‘Zal ik je eens een leuke grap vertellen?’ Ik knik. ‘Ken je die mop over die kale man die naar huis gaat? Hij ging niet!’

De vertrekkende voorzitter van de PvdA, Lilianne Ploumen, uitte kritiek op het functioneren van Job Cohen. Volgens de partijvoorzitter zou hij onzichtbaar zijn en moet hij meer uit de partij halen. ‘Ik hoop niet dat het een grap is dat Ploumen vertrekt,’ zegt Cohen. ‘Stel je voor dat ze morgen zegt dat ze helemaal niet weggaat? Daar zou ik echt niet om kunnen lachen.’ Wat vindt hij wel leuk? ‘Belgenmoppen,’ verzucht de PvdA-leider.