CDA komt met voorstel aanpassing ontslagrecht

Het CDA komt met een voorstel om het ontslagrecht aan te passen. Werknemers die genoeg scholing hebben aangeboden gekregen van hun werkgever zouden volgens de partij minder geld mee moeten krijgen.

Andersom wil het CDA laten vastleggen dat werkgevers die geen scholing aanbieden de ontslagen werknemer een hogere ontslagvergoeding moeten betalen, meldt de NOS.

CDA-Kamerlid Eddy van Hijum werkt aan het ontwerpvoorstel. Bij de kabinetsformatie had de PVV als gedoogpartner als voorwaarde gesteld dat het ontslagrecht niet zou worden aangepast. Volgens Van Hijum kijkt de rechter nu al bij ontslagzaken naar de hoeveelheid scholing die een werkgever aanbiedt en weegt dat mee bij de bepaling van de ontslagvergoeding. De eis van het PVV is daarmee niet meer aan de orde, aldus Van Hijum.