Weer

Na een periode met schitterend nazomerweer gaan we nu naar de realiteit van de kalender: herfst.

Hogedrukgebieden hebben hun greep grotendeels verloren, maar we zitten nog wel in zachte lucht. Zo wordt het vannacht niet kouder dan 14 of 15 graden.

Morgen brengt een zwak front bewolking met ’s ochtends plaatselijk wat motregen. In de middag breekt de bewolking soms door en komt de zon van tijd tot tijd te voorschijn. De temperatuur stijgt naar 18 tot 20 graden. De wind waait uit de zuidwesthoek en is matig tot vrij krachtig. Aan zee kan de wind soms aantrekken tot windkracht 6.

Donderdagochtend passeert een actief koufront. Het regent flink bij een vrij krachtige tot harde, van zuidwest naar west ruimende wind. In de middag klaart het op, maar al snel volgen losse buien vanaf zee. Met een graad of 16 is het al beduidend frisser.

Vrijdag voert een stevige noordwestenwind vrij koude en onstabiele lucht aan. Er vallen buien, soms met hagel of onweer, en de zon krijgt maar weinig ruimte. Met een graad of 13 zal het bijna guur aanvoelen, te meer daar de wind krachtig blijft waaien.

Ook zaterdag is het buiig en uitgesproken koel herfstweer.