Virus op meerdere Nederlandse nieuwssites

Meer Nederlandse nieuwssites dan alleen die van Wegener zijn getroffen door een virus. In tegenstelling tot wat diverse media melden, behoort nrc.nl niet tot de nieuwssites die een virus verspreiden. NRC Media doet sinds 1 januari van dit jaar geen zaken meer met de bron van de besmetting, het Leidse bedrijf CoolConcepts. Zondag haalde uitgever Wegener de sites van haar dagbladen uit de lucht nadat bezoekers klaagden een virus op hun computer te hebben gekregen. Hackers verspreidden malware via een advertentieserver van CoolConcepts. Behalve Wegener blijkt ook Nieuws.nl de dupe van hackers, samen met Sanoma en Reed Business. Mogelijk hebben die websites samen miljoenen internetters getroffen. Na het bezoek aan de besmette sites werd het trojaanse paard ‘FakeAlert!grb’ geplaatst op de computer van de lezer. (NRC)