‘Tientallen doden’ bij aanslag in Mogadishu

Bij een aanslag op overheidsgebouwen in de Somalische hoofdstad Mogadishu zijn vanochtend tientallen mensen om het leven gekomen. Volgens ambulancemedewerkers zijn er 65 mensen gedood en vijftig anderen gewond geraakt.

Persbureau Reuters meldt dat een explosie plaatsvond bij een poort bij overheidsgebouwen in Mogadishu. Volgens ooggetuigen klonk er een luide explosie, waarschijnlijk veroorzaakt door een autobom. Onder de doden zijn studenten en militairen.

De aanslag is opgeëist door Al Shabaab-strijders. De islamitische rebellen trachten de Somalische regering omver te werpen.

Al-Shabaab is aan de macht in de door droogte getroffen gebieden in Somalië, dat ligt in de Hoorn van Afrika. Het gebied is ernstig getroffen door droogte, de ergste in decennia. Het totale getroffen gebied, met miljoenen inwoners, beslaat het noorden van Kenia, Ethiopië, Somalië, Eritrea en Zuid-Soedan. Duizenden Somaliërs zijn hun land ontvlucht en naar Kenia getrokken.