Stekelenburg niet in Oranje, Robben ook geblesseerd

Maarten Stekelenburg moet de komende EK-kwalificatieduels met Moldavië (vrijdag) en Zweden (dinsdag) missen. De doelman van AS Roma is nog niet fit na een zware hersenschudding. Dat bleek gisteren uit een medisch onderzoek in een Amsterdams ziekenhuis, meldt zijn managementbureau Sport Promotion.

Stekelenburg is alweer naar Rome gevlogen om aan zijn herstel te werken: „Het zou beter zijn als ik nog even rust neem”, verklaart hij zijn voortijdige vertrek uit het trainingskamp van Oranje. „Daar houd ik me dan maar aan.”

Stekelenburg kreeg ruim twee weken geleden een trap tegen zijn slaap tijdens de competitiewedstrijd tegen Internazionale. Hij raakte even buiten westen en liep een zware hersenschudding op. Vorige week begon hij weer met trainen, maar kreeg hij toch weer last van hoofdpijn, waarop hij afgelopen weekeinde buiten de selectie van AS Roma werd gelaten.

Arjen Robben trainde gisteren en vandaag niet mee op het veld van Quick Boys in Katwijk. De aanvaller van Bayern kampt al weken met een schaambeenblessure, waarvoor de medische staf van de Beierse club nog geen behandelmethode heeft.

„Ik maak me zorgen, zei Robben gisteren voor de NOS-camera. Het gaat absoluut niet goed. Vooral vervelend dat ik niet weet waar ik aan toe ben”, zei Robben die gisteren een individuele training bij het spelershotel in Noordwijk afwerkte.

Robben: „Het is een gecompliceerde blessure. Er is niemand die kan zeggen wat je er precies aan kunt doen. Ik had liever een spier gescheurd. Dan wist ik dat het na zes weken weer goed zou zijn.”

Robben zei er spijt van te hebben zaterdag na rust te zijn ingevallen tegen Hoffenheim. „Dat halfje had ik beter niet kunnen doen. Ik had heel veel last.” De suggestie om eerder terug te gaan naar München en het trainingskamp van Oranje te verlaten, wees Robben gisteren van de hand. „Rust heeft ook geen zin.”

Robben was vorig seizoen spil in een conflict tussen de KNVB en Bayern. Hij was volgens de Duitse club geblesseerd teruggekeerd van het WK in Zuid-Afrika en stond maanden langs de kant.

Bayern eiste een schadevergoeding van de Nederlandse voetbalbond. Na een aantal gesprekken kwamen beide partijen overeen dat Bayern volgend jaar een oefenwedstrijd tegen het Nederlands elftal zal spelen.