Simon van der Geest wint de Gouden Griffel

Kinderboekenschrijver Simon van der Geest heeft voor zijn boek Dissus vandaag de Gouden Griffel uitgereikt gekregen. Dat gebeurde op het Kinderboekenbal, de traditionele opening van de Kinderboekenweek. De Gouden Griffel is de belangrijkste prijs voor oorspronkelijk Nederlandstalige kinderboeken.

In Dissus vermengt Van der Geest het klassieke verhaal van de Griekse held Odysseus met zijn eigen jeugd in een klein dorp. Volgens de jury getuigt het boek van vakmanschap en passie. “Een dynamisch avontuur dat laat zien hoe zeer de literatuur leeft en hoe volwassen de jeugdliteratuur kan zijn”, aldus het oordeel van de jury.

Dissus is het tweede boek van de in 1978 geboren Van der Geest. Hij debuteerde in 2009 met het boek Geel Gras. Naast kinderboeken schrijft Van der Geest ook gedichten en toneelstukken en geeft theaterschrijfles aan kinderen en jongeren. Naast de eervolle Gouden Griffel ontvangt Van der Geest een geldbedrag van 1.361,34 euro (3.000 gulden).

Het thema van de Kinderboekenweek dit jaar is Superhelden: over dapper durven zijn. De week wordt volgende week zaterdag afgesloten.