Partijleiding PvdA uit kritiek op handelswijze Ploumen

Foto NRC / Roel Rozenburg

De partijleiding van de PvdA is niet te spreken over de manier waarop vertrekkend voorzitter Lilianne Ploumen heeft gehandeld. Dat meldt de NOS. Ploumen uitte vandaag stevige kritiek op het functioneren van partijvoorzitter Job Cohen.

De scheidend voorzitter stelde dat Cohen te veel wordt ‘meegesleurd in de Haagse dynamiek’ en dat hij een veel grotere rol in zijn partij zou moeten spelen. De NOS meldt dat de partijtop van de PvdA vanavond telefonisch overleg met Ploumen heeft gepleegd, met als doel haar uitlatingen te bespreken.

Leden van het partijbestuur nemen vooral de handelswijze van Ploumen kwalijk. Zij vinden dat zij haar kritiek op een andere manier had moeten ventileren. Cohen neemt de kritiek van vertrekkend partijvoorzitter Lilianne Ploumen ter harte en heeft gezegd ermee aan de slag te gaan.