Oranje bereidt zich voor

Maarten Stekelenburg wordt nader onderzocht voordat hij zich bij de Oranje-selectie voegt.

Het Nederlands elftal is gisteren in Noordwijk begonnen aan de voorbereiding op de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Moldavië en Zweden. Zonder Maarten Stekelenburg. De keeper van AS Roma wordt nader onderzocht aan de hoofdblessure die hij twee weken geleden opliep in het competitieduel met Internazionale. Mogelijk sluit hij daarna alsnog aan bij de selectie.

Stekelenburg blesseerde zich half september na een botsing met Inter-verdediger Lucio. De voormalige keeper van Ajax raakte zelfs even buiten bewustzijn. Achteraf werd een zware hersenschudding vastgesteld.

Ibrahim Afellay staat zes maanden aan de kant. Dat maakte zijn club FC Barcelona gisteren bekend nadat de middenvelder was geopereerd aan zijn linkerknie. Afellay scheurde ruim een week geleden tijdens een training een kruisband. De operatie van Afellay liet anderhalve week op zich wachten, omdat eerst het vocht uit zijn knie verdwenen moest zijn. Gevreesd werd al voor een lange revalidatie, maar een precieze duur kon Barcelona pas na de operatie geven. Als Afellay inderdaad zes maanden aan de kant blijft, kan hij in theorie het EK nog halen. Dat wordt in juni gespeeld.

Oranje speelt vrijdag in Rotterdam tegen Moldavië. Dinsdag wordt de EK-kwalificatiereeks afgesloten in Zweden. (Novum)