Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Sport

Nederland-Griekenland: 19-0

Het Nederlands honkbalteam heeft gisteren op het WK in het Panamese Aguadulce Griekenland met 19-0 verslagen. Een tweede gedwongen regenpauze bij het begin van de vijfde slagbeurt voor Nederland maakte een voortijdig einde aan een ongelijke strijd. Bij een verschil van meer dan vijftien punten is een internationale wedstrijd na vijf innings ten einde.

Nederland ontsnapte in de tweede inning aan een achterstand toen Erik Pappas op de thuisplaat afging. Dwayne Kemps aangooi voorkwam de sensationele achterstand. In de gelijkmakende slagbeurt ging Nederland ‘los’. Homeruns van Didi Gregorius en Curt Smith vormden de hoogtepunten van een slagbeurt die pas bij 8-0 stopte. Nederland liep daarna uit tot 19-0 waarna de regen voor de Grieken als een verlossing kwam.

Vandaag speelt Nederland zijn derde wedstrijd op het WK. Dan is Japan de tegenstander in Panama Stad. Aan het 39ste WK doen geen spelers uit de Major League mee. Nederland speelt met een mix van profs en amateurhonkballers uit de hoofdklasse.