Kortkolom binnenland

Politie pakt prominent lid van Hells Angels op

Amsterdam. Harrie S., prominent lid van de Amsterdamse Hells Angels, is vanmorgen opgepakt door de Nationale Recherche. Dat bevestigt zijn advocaat Bram Moszkowicz. Moszkowicz verdedigt nog een verdachte die vanmorgen is aangehouden, maar die is geen lid van de Angels. Het zou om Donald G. gaan, de man die een afspraak had met Stanley Hillis op de dag dat die werd geliquideerd. De verdachten zijn opgesloten in alle beperkingen; ze mogen alleen contact met hun advocaat hebben. Bronnen melden dat het gaat om een afpersingszaak, maar justitie noch Moszkowicz wil dat bevestigen. De politie heeft op diverse adressen huiszoeking verricht. Justitie maakt mogelijk later vanmiddag meer informatie bekend. (NRC)

Verwarde man graaft overleden vader op

Leeuwarden. Een 52-jarige verwarde man uit Wolvega heeft het lichaam van zijn overleden vader opgegraven en in een vaart bij een jachthaventje in zijn woonplaats gedumpt. Een burger ontdekte het stoffelijk overschot zondagavond onder een steiger. Uit merkjes in zijn kleding met zijn naam erop kon worden opgemaakt dat het om een man ging die begin dit jaar was gestorven. Hij had in een verpleeghuis in Appelscha gewoond. Toen de politie zijn nog steenloze graf op de rooms-katholieke begraafplaats in Wolvega onderzocht, bleek dat het lichaam was meegenomen. De zoon werd diezelfde avond aangehouden. Hij is bekend bij hulpinstanties. Na overleg met een GGZ-arts is hij opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis. (NRC)

Onderzoek naar wethouder Van Rey

Maastricht. Een extern onderzoek moet duidelijk maken of de Roermondse wethouder van economische zaken Jos van Rey (VVD) de schijn van belangenverstrengeling heeft gewekt. Burgemeester Henk van Beers heeft gisteren voor die aanpak gekozen. Van Rey kwam in opspraak door een artikel in de Limburgse kranten over de wijze waarop de liberaal (ook Statenlid en lid van de Eerste Kamer) in het college meebesliste over plannen waarbij een bevriende projectontwikkelaar was betrokken. Ook heeft hij zelf volop belangen in de stad, voornamelijk via onroerendgoedbezit. Bij het onderzoek wordt ook de rol van het college van b en w betrokken. De wethouder had zijn contacten en belangen aan zijn collega’s gemeld. (NRC)

Lichaam gevonden na ongeluk met speedboot

Cuijk. In een speedboot die gisteravond op de Maas bij Cuijk een aanvaring had met een vrachtschip, is vannacht een lichaam gevonden. De familie van het slachtoffer is op de hoogte gebracht, meldde de politie. Drie opvarenden worden nog vermist. Voor hun leven wordt gevreesd. Er wordt onder meer met een sonarboot van het Korps Landelijke Politiediensten naar hen gezocht. Drie andere opvarenden konden na de aanvaring aan boord van het vrachtschip worden gehaald. Zij raakten gewond. De oorzaak van de aanvaring is nog niet bekend. De kapitein van het binnenvaartschip had niet gedronken, bleek uit een blaastest. (Novum)

Emmen trekt 17 mln uit voor dierenpark

Emmen. De gemeente Emmen investeert zeventien miljoen euro in verhuizing van het plaatselijke dierenpark. De gemeenteraad stemde vannacht in met de steun aan de dierentuin. Wel moet Dierenpark Emmen voor december zelf nog 25 miljoen euro vinden bij externe financiers. Als dat niet lukt, wordt de steun ingetrokken. Het dierenpark wil in 2015 verhuizen naar een nieuwe locatie buiten het centrum van Emmen. (Novum)