In beeld

John Wayne-memorabilia gaan onder de hamer

In Los Angeles is momenteel een expositie te zien van eigendommen van de legendarische Amerikaanse filmster John Wayne (1907 - 1979). De meer dan zevenhonderd voorwerpen - zoals awards, scripts, kostuums en persoonlijke memorabilia - die eigendom waren van “The Duke” worden op 7 oktober geveild.
Een in gelimiteerde oplage en door Wayne gesigneerde print van een werk van Andy Warhol uit de ‘Cowboys and Indians’-serie, verwachte opbrengt tussen de 10.000 en de 15.000 dollar.
AFP / Robyn Beck
Vijf 14-karaats gouden items die eigendom waren van John Wayne en bij de veiling tussen de 800 en de 1.000 dollar zouden moeten opbrengen.
AFP / Robyn Beck
Items die bij de veiling van aanstaande vrijdag onder de hamer gaan.
AFP / Robyn Beck
Een paar rijlaarzen, gedragen door John Wayne in de film ‘The Undefeated’. De laarzen zouden tussen de 3.000 en de 5.000 dollar moeten opbrengen.
AFP / Robyn Beck
Een in gelimiteerde oplage en door Wayne gesigneerde print van een werk van Andy Warhol uit de ‘Cowboys and Indians’-serie.
AFP / Robyn Beck
Paardrijspullen die eigendom waren van John Wayne. Dit zou tussen de 40.000 en de 60.000 dollar moeten opbrengen.
AFP / Robyn Beck
Een cowboyhoed die John Wayne droeg in ‘The Man Who Shot Liberty Valance’. De hoed zou tussen de 30.000 en de 40.000 dollar moeten opbrengen.
AFP / Robyn Beck
Kostuums die John Wayne droeg in de films ‘McLintock!’ (links) en ‘El Dorado’ (midden en rechts).
AFP / Robyn Beck
Een cowboyhoed die John Wayne in de film ‘The Comancheros’ en mogelijk ook in ‘True Grit’. De hoed zou een waarde hebben tussen de 20.000 en de 25.000 dollar.
AFP / Robyn Beck
Magazines die van John Wayne waren.
AFP / Robyn Beck
Patrick en Ethan Wayne, zoons van John Wayne, poseren bij een schilderij van hun vader.
AFP / Robyn Beck
Een Colombiaanse toeristenidentiteitskaart uit 1952 van John Wayne.
AFP / Robyn Beck