Goldman en Pimco zien recessie in EU

De Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs en Pimco, de grootste obligatiebeleggers ter wereld, voorzien een economische recessie in Europa. De economische groei neemt wereldwijd af als gevolg van de aanhoudende schuldencrisis. Pimco voorspelt dat de wereldeconomie de komende twaalf tot achttien maanden 1,0 tot 1,5 procent groeit. Voor Europa ziet de grootbelegger een krimp van 0,5 tot 1,0. „Internationale beleidsmakers zijn nog steeds niet in staat tot effectieve coördinatie van hun beleid”, zo luidt de conclusie van de beleggingsexperts van Pimco. Goldman Sachs voorspelt dat de Europese economie eind dit jaar gaat krimpen. In reactie daarop verwacht Goldman dat de ECB de rente nog dit jaar met 50 basispunten zal verlagen. De zakenbank voorziet dat de economie van de kernlanden in de eurozone, waaronder Nederland, al in de eerste helft van 2012 herstelt. (Dow Jones)