Gewoon leven met Lily Allen

Lily Allen: From riches to ragsTLC, 21.00 - 22.00 uur

Wat begon met The Osbournes in 2002 is inmiddels een tikje uit de hand gelopen: realityshows over het dagelijks leven van beroemdheden. Jessica Simpson, Paris Hilton, Hulk Hogan, Lindsey Lohan, Bobby Brown, Snoop Dogg – je telt pas echt mee in de Amerikaanse showbizz als je elke scheet die je laat, laat vastleggen op camera. En ook in Nederland laten de BN’ers zich maar wat graag op hun meest oncharmante momenten filmen. Want kennelijk willen de kijkers dolgraag weten welk merk koffie Frans Bauer drinkt, hoe lang Jan Smit ’s ochtends snoozet, en hoeveel haarlak Patty Brard in haar kapsel spuit.

Nu is het tijd voor de Britse zangeres Lily Allen om het nog eens dunnetjes over te doen. In de serie Lily Allen: From riches to rags wordt ze gevolgd in het jaar dat ze stopt met toeren om haar andere droom achterna te gaan: een eigen vintage kledingzaak opzetten. Tenminste, dat is haar idee. Maar in werkelijkheid is het Lily’s zus Sarah die de zakelijke kant van het bedrijfje op zich neemt en zich ervoor uit de naad werkt voor het nieuwe bedrijf. Terwijl Lily „eventjes te druk is” met de verhuizing naar haar enorme nieuwe appartement in Oost-Londen.

Lily zegt zelf gestopt te zijn met toeren om een gewoon leventje te kunnen leiden met haar vriend Sam. Maar hoe gewoon dat is met al die camera’s dag en nacht om je heen blijft natuurlijk de vraag. Arme Sam – Lily’s behoefte aan aandacht is voorlopig nog niet gestild.

Maite Vermeulen