Emmense raad trekt 17 miljoen uit voor verhuizing dierentuin

De gemeente Emmen investeert zeventien miljoen euro in de verhuizing van het Dierenpark Emmen. De gemeenteraad stemde vannacht in met de steun aan de dierentuin, laten raadsleden en een woordvoerder van de dierentuin weten aan persbureau Novum.

Aan de steun zijn wel voorwaarden verbonden. Zo moet de dierentuin voor december zelf nog 25 miljoen euro vinden bij externe financiers. Als dat niet lukt wordt de steun ingetrokken.

Het dierenpark wil in 2015 verhuizen naar een nieuwe locatie buiten het centrum van Emmen. In het nieuwe dierenpark wordt samengewerkt met een theater om bezoekers in het park natuur en cultuur te laten beleven. Het college van burgemeester en wethouders vindt dat het plan van het dierenpark kansen biedt voor de regio.