Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politiek

Fractievoorzitters pleiten voor Kamerdebat met meer inhoud

Den Haag : 22 september 2011 Algemene Politieke Beschouwingen. Rutte en Wilders nadat hij tegen de premier heeft gezegd, 'doe is normaal, man'. foto © Roel Rozenburg
Den Haag : 22 september 2011 Algemene Politieke Beschouwingen. Rutte en Wilders nadat hij tegen de premier heeft gezegd, 'doe is normaal, man'. foto © Roel Rozenburg Wilders nadat hij tegen de premier heeft gezegd, 'doe eens normaal, man'. Foto NRC / Roel Rozenburg

Een meerderheid van de fractievoorzitters in de Tweede Kamer heeft vandaag tijdens een speciale nabespreking van de Algemene Beschouwingen aangegeven dat het Kamerdebat volgend jaar meer over de inhoud moet gaan en minder over de vorm.

Kamervoorzitter Gerdi Verbeet liet weten dat de Algemene Beschouwingen dit keer teveel over de vorm gingen. In het debat noemde Geert Wilders onder meer PvdA-leider Job Cohen een ‘bedrijfspoedel’ en sprak hij premier Mark Rutte toe met de woorden ‘doe eens normaal’.

Wilders zelf was niet aanwezig bij het overleg. Vorige week liet hij al weten de bijeenkomst over het taalgebruik tijdens het Kamerdebat te boycotten. “Ik wens ze veel plezier met een onzindiscussie”, liet de PVV-leider toen weten.