Opinie

Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Economie

Fooi

Het vliegtuig van Nigeria naar Ghana staat op het punt van vertrekken. Dan roept de stewardess om dat iedereen moet uitstappen om opnieuw door de douanecontrole te gaan. Er kunnen mensen ongecontroleerd aan boord zitten! De consternatie is groot. Bij de douane ontstaat grote chaos. Overal passagiers. Een mevrouw in uniform maakt ruzie met een

Het vliegtuig van Nigeria naar Ghana staat op het punt van vertrekken. Dan roept de stewardess om dat iedereen moet uitstappen om opnieuw door de douanecontrole te gaan. Er kunnen mensen ongecontroleerd aan boord zitten! De consternatie is groot. Bij de douane ontstaat grote chaos. Overal passagiers. Een mevrouw in uniform maakt ruzie met een meneer in een ander uniform. Dan moet iedereen ineens weer naar het toestel. Ik sla de laatste tassencontrole over en vraag nog snel aan een stewardess wat er echt aan de hand was. „De douane was ontevreden over de ontvangen betaling.”

Fedja Canters