Europese beurzen opnieuw in het rood

De Europese beurzen zijn vandaag wederom met flinke verliezen gesloten vanwege bezorgdheid over de financiële problemen van Griekenland. Ook speelde de problemen bij de Belgische-Franse bank Dexia een grote rol.

De AEX-index sloot vandaag 2 procent lager op 270,06 punten. Het laagste punt voor de AEX was 266,13. De index is geen enkel moment boven het slot van gisteren geweest. In Parijs ging de beurs 2,6 procent omlaag, in Frankfurt 2,8 procent.

Vandaag werd duidelijk dat de Franse en Belgische nationale overheden mogelijk de in moeilijkheden verkerende bank Frans-Belgische Dexiabank te hulp schieten. Het aandeel van die bank kelderde vanochtend op de beurs in Brussel met meer dan 30 procent nadat het bestuur van de bank vanochtend in een verklaring meldde structureel gehinderd te worden door een oude portefeuille met beleggingen. Het zou vooral gaan om beleggingen in staatspapier van het noodlijdende Griekenland.