Espresso met Jeroen Pauw

In het RTL-programma Kwestie van Kiezen liet Jeroen Pauw weten dat hij met meer dan 200 vrouwen het bed heeft gedeeld. Ik bied de presentator een espresso aan en vraag hem waarom het er zo weinig zijn.

Jeroen Pauw in de uitzending van een 'Kwestie van Kiezen'.

Vrouwen

In het RTL-programma Kwestie van Kiezen liet Jeroen Pauw weten dat hij met meer dan 200 vrouwen het bed heeft gedeeld. Ik bied de presentator een espresso aan en vraag hem waarom het er zo weinig zijn. ‘Ik heb heel veel blauwtjes gelopen,’ antwoordt Pauw. Hoeveel precies? ‘Ik heb geen idee.’ Meer dan 500? ‘Ja,’ zegt Pauw. ‘Wel meer dan 500, maar ik heb ze niet geteld.’ Meer dan 600? ‘Ja, ik denk het wel.’ Hij neemt een slokje espresso. ‘En dan tel ik de dubbele blauwtjes niet mee. Bij sommige vrouwen heb ik het wel vijftig keer geprobeerd.’ Ik maak een buiging en zeg: ‘Respect.’

Jeroen Pauw schudt zijn hoofd. ‘Ik vind het eigenlijk het tegenovergestelde van respect,’ zegt hij. ‘Het heeft een soort van inwisselbaarheid.’ Voelt hij zich een slet? ‘Ik vind dat een ongepast woord,’ antwoordt de presentator. ‘Ik houd van vrouwen. Vrouwen zijn veel onbevangener, vrolijker, lichtvoetiger, minder moralistisch, hebben humor, zijn veel minder bezig met strijd aangaan – ze zijn onderling overigens verschrikkelijk. Ze staan voor plezier, vertier en vrolijkheid.’ Is hij soms op zoek naar een vrouw? ‘Nee,’ zegt Pauw. ‘Ik ben wel op zoek naar een nieuw imago.’ Hoeveel fietsen heeft hij versleten in zijn leven? ‘Ik heb geen idee.’ Meer dan tien? ‘Nee, ik denk het niet.’ Hoeveel boterhammen heeft hij gegeten? ‘Meer dan duizend!’