Dodental speedbootongeluk bij Cuijk opgelopen tot vier

Hulpverleners takelden vannacht de geramde speedboot uit de Maas. Foto screenshot De Gelderlander

Het dodental van het speedbootongeluk op de Maas bij Cuijk is opgelopen tot vier. Zijn lichaam is uit de rivier gehaald, zo maakte de politie vanmiddag bekend.

De speedboot kwam gisteravond rond negen uur in botsing met een vrachtschip. Op de speedboot zaten zeven opvarenden. Drie van hen wisten veilig op het vrachtschip te klimmen.

Toen de speedboot uit het water werd gehaald, hebben hulpverleners onder in de boot één lichaam gevonden. Tot 01.30 uur vannacht hebben duikers gezocht naar de drie anderen. De zoekactie ging vanochtend verder. In de loop van de dag zijn de lichamen van de drie andere dodelijke slachtoffers gevonden. Van de drie overlevenden ligt er nog een in het ziekenhuis.

Burgemeester van Cuijk Wim Hillenaar sprak op de persconferentie van vanmiddag over een “buitengewoon noodlottig ongeval”. Hij zei gisteravond al met de families van de slachtoffers en vermisten te hebben gesproken. De meeste opvarenden kwamen uit de gemeente Gennep. De burgemeester van Gennep was ook op de persconferentie en zei “enorm geschrokken” te zijn van het ongeval.