De volgende iPhone wordt gepresenteerd - volg het hier

Wordt het een ‘milde’ update, of een geheel nieuw model? Een iPhone 4S of een iPhone 5? Ja, het is maar een apparaat, maar velen kijken uit naar de aankondiging van het nieuwe model van de populaire smartphone, vanaf 19:00 uur. Je kunt de presentatie via deze sites volgen.

De aankondiging van de presentatie van vanavond.
De aankondiging van de presentatie van vanavond. Foto AP / Paul Sakuma

Wordt het een ‘milde’ update, of een geheel nieuw model? Een iPhone 4S of een iPhone 5? Ja, het is maar een apparaat, maar velen kijken uit naar de aankondiging van het nieuwe model van de populaire smartphone, vanaf 19:00 uur. Je kunt de presentatie via deze sites volgen.

Apple stelt zelf geen livestream beschikbaar, maar de presentatie is wel hier live te volgen. Het praatje van vanavond is bij voorbaat al bijzonder, omdat het de eerste keer is sinds topman Steve Jobs een stapje terug deed. Zijn vervanger als CEO, Tim Cook, staat vanavond voor het eerst in zijn nieuwe rol op het podium.

Daarnaast zijn er een aantal liveblogs van gerenommeerde technologiesites die het op de voet volgen. Zo kun je terecht bij Mashable (hier) voor een blog met live geruchten, foto’s, video’s, polls en commentaar op de aankondigingen. GDGT doet net zoiets vanuit Cupertino, waar de presentatie plaatsvindt. Gizmodo doet het met een humoristische insteek en nog één dan: ook de jongens van Engadget zitten er bovenop met dit liveblog.

De grootste iPhone-website van Nederland, iPhoneclub, doet samen met One More Thing live verslag in het Nederlands. Zij zenden dus ook geen livestream van Cook’s presentatie door, maar volgen het en geven direct commentaar op de aankondigingen. Hier te volgen.

Ook de Twitteraccounts van iPhoneclub, MacRumors en Engadget zullen tijdens de bekendmakingen erg actief zijn. Je zou ook de hashtag #letstalkiphone kunnen volgen, maar waarschijnlijk gaat die te snel om alles te kunnen meekrijgen.

Onze technologieredacteur Marc Hijink zal op korte termijn op zijn eigen blog de aankondigingen aangrijpen voor een nieuwe bijdrage.