Cohen: mijn positie staat niet ter discussie

Job Cohen. Foto NRC / Roel Rozenburg

Volgens Job Cohen staat zijn positie als leider van de PvdA niet ter discussie. Dat zei hij na fractieberaad tegenover NU.nl.

Cohen zei dat de kritiek van Ploumen uitgebreid is besproken, maar niet nieuw is. Hij herkende zich erin:

“Mensen vinden dat we duidelijker moeten zijn in onze oppositierol”, aldus Cohen tegenover NU.nl. ” Daar gaan we ons nog eens op beraden hoe we dat gaan aanpakken.”

Volgens de nieuwssite ging Cohen niet in op de vraag wat hij vond van de uitspraken van Ploumen. Ook zei hij niets over hoe de fractie reageerde op de kritiekpunten van Ploumen.

De vertrekkend partijvoorzitter zegt vandaag in de Volkskrant dat Cohen niet zichtbaar genoeg is en een veel grotere rol in de partij moet spelen. Bij de volgende Kamerverkiezingen is Cohen niet automatisch de lijsttrekker, aldus Ploumen.

Van Thijn: kan me voorstellen dat Cohen moeilijk vooruit te duwen is

PvdA-prominent en oud-burgemeester Ed van Thijn vindt dat Cohen er nu een “enorme schep bovenop moet doen of de pijp aan Maarten moet geven”. Dat zegt hij in het Parool.

“Ik kan me voorstellen dat Cohen moeilijk vooruit te duwen is”, aldus Van Thijn.


Eerder vandaag
liet ook PvdA-coryfee Bram Peper zich kritisch uit over de toestand waarin de PvdA zich bevindt. In het Radio 1-programma Goedemorgen Nederland zei hij:

“Een paar afdelingen zijn weer wat begonnen, maar de partij functioneert nauwelijks meer als een politieke vereniging.”