Australische krokodil kleurt oranje

Een dodelijke ziekte, daar dacht eigenares Tracey Sandstrom van het Australische Roaming Reptiles in eerste instantie aan. Snappy, een van de krokodillen waarmee Sandstrom workshops geeft over reptielen, is oranje uitgeslagen. Achteraf bleek het minder dramatisch. De zoutwaterkrokodil van bijna drie meter had de kabels van een filter in zijn bassin doorgebeten. Hierdoor was de zuurtegraad van het water gedaald tot het equivalent van een glas cola. Mogelijk kregen door de gedaalde pH bepaalde algen en tannines vrij spel. Een nacht in dit goedje leverde Snappy een zomers kleurtje op. Nu de filter is hersteld, zou de krokodil spoedig zijn natuurlijke kleur moeten terugkrijgen. In The Herald Sun laat Sandstrom weten dat de kleurverandering geen invloed heeft gehad op het karakter van het beestje. „Hij blijft een behoorlijk valse krokodil.” Op Belgische websites wordt Snappy alvast een mogelijke mascotte van het Nederlands elftal genoemd.