Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Weer

Weer

Het wordt herfst deze week en niet zo’n beetje ook. In de loop van de week glijdt de temperatuur namelijk af, naar slechts 12 graden op zaterdag. Verder gaan er talrijke buien vallen, soms met onweer, hagel en windstoten. De stevige wind en de overwegend grijze luchten maken het herfstplaatje compleet.

Na deze mooie laatste nazomerdag trekt het hogedrukgebied dat dagenlang voor geweldig weer zorgde verder naar het zuiden. Lagedrukgebieden die eerder in het noorden op afstand werden gehouden, weten Nederland weer te bereiken. In eerste instantie is het vooral bewolking waar we mee te maken krijgen, maar vanaf donderdag gaat het regenen. In het noorden valt vanaf die dag zoveel regen dat het waarschijnlijk hier en daar tot overlast zal leiden.

Vannacht neemt de bewolking vanuit het noorden toe. Het koelt af naar 14 of 15 graden. Morgen is het overal bewolkt, met heel soms een beetje regen. In de middag breekt de zon af en toe door in het noorden. Het wordt niet warmer dan 17 tot 19 graden, lokaal in Limburg 20 graden. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig. Woensdag lijkt op dinsdag, maar met meer wind. Vanaf donderdag volgen dagen met zeer onstuimig en koel herfstweer.