uitgelicht

THE WORLD IS NOT ENOUGH Pierce Brosnan foto SBS vrij van rechten mits gebruikt ter illustratie van het programma foto vrij van rechten mits gebruikt ter illustratie van het programma Bij publicatie is de creditregel Foto SBS verplicht. Dit beeld mag niet worden opgeslagen en moet na gebruik vernietigd worden. This picture is for one time publication only, it may not be stored by no matter of means and must be destroyed after use. Creditline: Foto SBS is compulsory.
THE WORLD IS NOT ENOUGH Pierce Brosnan foto SBS vrij van rechten mits gebruikt ter illustratie van het programma foto vrij van rechten mits gebruikt ter illustratie van het programma Bij publicatie is de creditregel Foto SBS verplicht. Dit beeld mag niet worden opgeslagen en moet na gebruik vernietigd worden. This picture is for one time publication only, it may not be stored by no matter of means and must be destroyed after use. Creditline: Foto SBS is compulsory. SBS

Informatief

5op2. Nieuwe talkshow van de NTR, die op maatschappelijke zaken ingaat door middel van een wekelijks thema. De talkshow wordt afwisselend gepresenteerd door Catherine Keyl (maandag), Sipke Jan Bousema (dinsdag), Jürgen Raymann (woensdag), Dieuwertje Blok (donderdag) en Lucille Werner (vrijdag). Thema deze week: misdaad. Catherine Keyl behandelt de vraag of er wel hard genoeg gestraft wordt in Nederland, morgen bespreekt Sipke Jan Bousema met zijn gasten het slachtoffer van (een) misdaad. Ned.2, 16.35-17.00u.

Auf Entdeckerreise durch Kanadas Norden. Driedelige documentaireserie over de Schotse bonthandelaar en ontdekkingsreiziger Alexander MacKenzie (1764-1820). In 1789 maakte Mackenzie een ontdekkingsreis door Canada waarmee hij hoopte een route naar de Grote Oceaan te vinden. Een rivier die Great Slave Lake uitstroomde bleek echter tot zijn teleurstelling uit te komen in de Noordelijke IJszee en niet in de Grote Oceaan. Hij noemde de rivier daarom River of Disappointment. Tegenwoordig staat hij gewoon bekend als de Mackenzie. In 1792-1793 ondernam de Schot een tweede poging. Hij bereikte uiteindelijk de Grote Oceaan en was daarmee de eerste Europeaan die het Amerikaanse continent had overgestoken ten noorden van Mexico. Afl. 1: Von Riffen und Wasserwüsten. Arte. 18.15-19.00u.

Classified: Secret service files: Frontline New York City. In deze serie over geheime diensten een kijkje bij de Secret Service, de Amerikaanse dienst die niet alleen de president en staatshoofden (op bezoek) beschermt, maar ook cybercriminelen, hackers en vervalsers opspoort. National Geographic, 21.00-22.00u.

De vloek van Osama. Slot van een vijfdelige serie reportages van Rudi Vranckx naar aanleiding van het tienjarige ‘jubileum’ van de aanslagen van 11 september. Hij reisde langs de frontlinies van de oorlog tegen terrorisme. In deze laatste, ingelaste, aflevering meer over de dood van Osama Bin Laden en de Arabische Lente. Afl.: Een nieuwe moslimwereld?. Canvas, 21.10-22.05u.

Exit Through the Gift Shop. Brits-Amerikaanse komische documentaire uit 2010 van en met straatkunstenaar Banksy, over een excentrieke Franse winkelier annex amateurfilmmaker die een film probeert te maken over graffitikunstenaar Banksy. Halverwege de film draait Banksy de rollen om en besluit hij een film over de regisseur te maken. Voor een Oscar genomineerd. Canvas, 23.40-01.10u.

Amusement

Pointless. Britse quiz, waarbij deelnemers als doel hebben zo min mogelijk punten te halen. Dat kunnen ze doen door obscure, maar wel goede antwoorden te geven op vragen die eerder aan het publiek zijn voorgelegd. Mocht de deelnemer het antwoord geven dat de meerderheid van het publiek gaf, dan krijgt hij zoveel punten als de mensen in het publiek met hetzelfde antwoord – en verliest dus. De presentatie is in handen van Alexander Armstrong. BBC1, 18.15-19.00u.

Lingo classics. In het kader van zestig jaar Nederlandse televisie worden tot en met 28 oktober oude afleveringen van het woord - en taalspel Lingo vertoond. Vanavond een aflevering uit het eerste seizoen, uit 1989, nog gepresenteerd door Robert ten Brink. Oorspronkelijk uitgezonden door de VARA; in 2000 werd het taalspel overgenomen door de TROS. Ned.1, 19.00-19.25u.

Hart tegen Hard. Nieuwe Nederlandse romantische misdaadserie. Dragan Bakema speelt de impulsieve rechercheur Thomas van de Amsterdamse politie, Elise Schaap is Ava, een misdaadjournaliste van een landelijk dagblad. Beroepsmatig werken ze vaak aan dezelfde zaken en dan willen de onderlinge spanningen door verschillende belangen wel eens oplopen. In hun hart voelen ze echter wel wat voor elkaar. Net 5, 21.25-22.25u.