McClaren stapt na 112 dagen al op bij Forest

Trainer Steve McClaren stapt na slechts 112 dagen en tien competitiewedstrijden alweer op bij Nottingham Forest. De traditierijke club uit de Engelse tweede divisie verloor gisteren thuis met 3-1 van Birmingham City en staat nu vierde van onderen, slechts één punt boven de degradatiestreep.

McClaren (50) uitte de laatste tijd zijn ongenoegen over het uitblijven van versterkingen bij Forest, dat in 1979 en 1980 onder de legendarische coach Brian Clough de Europa Cup 1 won. Rechtsbuiten Wesley Verhoek leek in augustus ADO te verruilen voor de stad van Robin Hood, maar koos er uiteindelijk voor om in Den Haag te blijven. Na het verstrijken van de transferdeadline wilde McClaren twee spelers huren. „Er moet iets worden gedaan want we kunnen niet doorgaan zoals nu”, zei hij na de midweekse nederlaag van 5-1 tegen Burnley tegen BBC Radio.

McClaren was twee seizoenen lang de gevierde trainer bij FC Twente. Na de landstitel in 2010 vertrok de voormalig bondscoach van Engeland voor veel geld naar het Duitse VfL Wolfsburg, waar hij wegens teleurstellende resultaten na een half jaar werd ontslagen.

Net als McClaren kondigde ook Forest-voorzitter Nigel Doughty zijn vertrek aan. Hij zal nog wel het seizoen afmaken. McClaren ontvangt geen afkoopsom voor zijn nog drie jaar doorlopende contract.

Door een treffer van Rafael van der Vaart heeft Tottenham Hotspur op White Hart Lane met 2-1 gewonnen van Arsenal. Door het verlies in de Londense derby zakt de ploeg van coach Arsène Wenger naar de vijftiende plaats in de Premier League.

Meer succes had zijn Nederlandse collega Martin Jol. Hij won met Fulham gisteren op eigen veld met 6-0 van stadgenoot Queens Park Rangers. Met drie treffers was Andy Johnson de gevierde man.

Chelsea, de rijkste club van Londen, won gisteren met 5-1 van hekkensluiter Bolton Wanderers.