Huntelaar scoort voor Schalke 04 met hoofd en hak

Schalke 04 heeft na de zege in de Europa League van donderdag tegen Maccabi Haifa (3-1) ook de eerste Duitse competitiewedstrijd onder leiding van de nieuwe voetbaltrainer Huub Stevens gewonnen.

Door twee doelpunten van Klaas Jan Huntelaar won Schalke gisteren in Hamburg met 2-1 van HSV. Schalke stijgt door de zege naar de vierde plaats in de Bundesliga, de voormalige topclub HSV blijft hekkensluiter.

Nederlands international Huntelaar opende in de dertiende minuut met een kopbal de score, maar nog voor rust trok Mladen Petric de stand gelijk. De winnende goal van Huntelaar was van grote schoonheid. De spits verraste keeper Jaroslav Drobny een kwartier voor tijd met een vernuftig hakballetje. HSV, met de Nederlandse neo-international Jeffrey Bruma in de basis, kwam die klap niet meer te boven.

Werder Bremen slaagde er niet in zich naast Bayern München aan kop van de Bundesliga te nestelen. Uit bij Hannover 96 verloor de ploeg van trainer Thomas Schaaf met 3-2. Noors international Mohammed Abdellaoue maakte alle treffers voor de thuisclub, die de vijfde plaats bezet.

Na tien zeges op rij kwam Bayern München zaterdag niet verder dan een gelijkspel bij Hoffenheim. De club van Ryan Babel en Edson Braafheid toonde zich minimaal gelijkwaardig aan Bayern. Arjen Robben, hersteld na een ontsteking aan het schaambeen, viel na de rust in bij de Zuid-Duitse club.

Net als Werder Bremen liet nummer drie Borussia Mönchengladbach de kans liggen op gelijke hoogte met Bayern te komen. Borussia ging bij SC Freiburg onderuit: 1-0. Johannes Flum maakte na negentien minuten de enige treffer.

FC Augsburg bleek niet opgewassen tegen Borussia Dortmund. De kampioen won voor eigen publiek met 4-0. Robert Lewandowski nam het leeuwendeel van de productie voor zijn rekening met drie doelpunten. Mario Götze scoorde eenmaal. Bij debutant Augsburg kreeg Sebastian Langkamp in de slotfase rood.

Bayer Leverkusen haakte dankzij een 3-1 zege op VfB Wolfsburg aan bij de subtop in de Bundesliga. Gonzalo Castro zorgde in de eerste helft al voor de 1-0, maar na een uur trok Mario Mandzukic de stand gelijk. Lang duurde dat niet, want Eren Derdiyok verzorgde enkele minuten later de 2-1 en in de slotfase viel ook de beslissende treffer van Stefan Kiessling nog. (Novum)