Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Voetbal

Honkballers beginnen WK met zege op Taiwan

Het Nederlandse honkbalteam is het openingsduel bij het WK in Panama gisteravond begonnen met een 2-1 zege op Taiwan. De ploeg van van bondscoach Brian Farley had deze tegenstander in een oefenserie voor het WK ook al verslagen.

Nederland kwam in Aquadulce in de gelijkmakende tweede slagbeurt op voorsprong door hits van Curt Smith, Sharlon Schoop en Bryan Engelhardt. Vince Rooi bracht de honklopers over de thuisplaat: 2-0. De Taiwanezen scoorden alleen in de vierde inning door Hsiao Po Ting.

Shairon Martis gooide in zeven innings zes keer ‘drie-drieslag’ en kreeg drie honkslagen tegen. Tom Stuifbergen (viermaal drie-slag en één hit tegen) maakte het winnende punt met dank aan een sterke veldbezetting.

Bij Taiwan stond Wang Yao Lin in het pitchersduel eveneens zeven innings op de heuvel. Hij kreeg vijf honkslagen tegen. Beste Nederlandse slagman was Engelhardt met 0.500 (één uit twee). Rooi was de belangrijkste slagman met twee binnengeslagen punten.

Nederland speelt vanavond tegen Griekenland, dat zijn openingswedstrijd tegen gastland Panama met 8-3 verloor.