FC Twente redt punt in slotfase

Op eigen veld ontsnapte FC Twente aan een nederlaag tegen Excelsior, de hekkensluiter van de eredivisie.

FC Twente heeft gisteren in de Grolsch Veste met 2-2 gelijkgespeeld tegen Excelsior. Luuk de Jong bezorgde de ploeg van trainer Co Adriaanse in blessuretijd alsnog een punt met een rake kopbal.

De thuisploeg had het lang moeilijk met het taaie Excelsior en speelde in een te laag tempo om het doelman Wesley de Ruiter van Excelsior lastig te maken. Ola John brak de ban, na een combinatie met Marc Janko: 1-0.

Het meeste spektakel bewaarden beide ploegen voor de slotfase. Tot verbijstering van het thuispubliek deed invaller Darren Maatsen van Excelsior de wedstrijd met twee doelpunten kantelen: 1-2. Dat leek voldoende voor de eerste seizoenszege voor Excelsior. Met een ultieme krachtsinspanning voorkwam Twente alsnog een pijnlijke nederlaag.

„We hebben twee punten verloren”, verklaarde Adriaanse op de clubsite. De coach erkende dat zijn team een moeizame wedstrijd speelde. „We maakten te veel fouten in de opbouw. Daardoor kon Excelsior er voetballend goed uitkomen. Wij zijn er niet in geslaagd Excelsior vast te zetten.” Adriaanse vond dat het zijn ploeg aan scherpte ontbrak. „We hadden genoeg mogelijkheden, maar we vergaten de 2-0 te maken.” (NRC)