Europese beurzen openen in het rood

Traders work at their desks in front of the DAX board at the Frankfurt stock exchange September 30, 2011. REUTERS/Remote/Amanda Andersen (GERMANY - Tags: BUSINESS)
Traders work at their desks in front of the DAX board at the Frankfurt stock exchange September 30, 2011. REUTERS/Remote/Amanda Andersen (GERMANY - Tags: BUSINESS) Handel op de beursvloer in Frankfurt. Foto Reuters / Amanda Andersen

De Europese beurzen zijn vandaag in mineur begonnen nadat Griekenland erkende dat zijn doelstellingen voor het begrotingstekort voor dit jaar niet zal halen en het onzeker is of het land de volgende lening uit het noodfonds zal ontvangen.

Op het Damrak opende de AEX vlak na opening 2,9 procent lager op 272,15 punten. De MidKap-index verloor 2,5 procent tot 454,43 punten. In Parijs, Frankfurt en Londen schommelen de beurzen een uur na opening tussen de 2,5 en 3,2 procent lager.

De AEX-index vandaag: