En dit gebeurde nog in het weekend

Twee Nederlandse duikers zijn in Noord-Duitsland om het leven gekomen. Ze maakten deel uit van een gezelschap van zes duikers dat zaterdag ging duiken in de Kreidesee, een meer ten noordwesten van Hamburg. De twee mannen, tussen de 50 en 60 jaar oud, werden gisteren dood uit het water gehaald. Het is onduidelijk wat de doodsoorzaak is. Twee andere duikers moesten in het ziekenhuis worden opgenomen, omdat ze te snel van grote diepte omhoog waren gekomen. Ze verkeren buiten levensgevaar. De groep bestond uit leden van Delta Duikteam Alkmaar. (Novum)

Nationale Ombudsman Alex Brenninkmeijer wil de Gay Krant helpen bij het verwerken van de meldingen over het pesten van homo’s. Dat zei hij gisteren in het tv-programma Eva Jinek op Zondag. De Gay Krant stelde vorige week een meldpunt voor homopesterijen in nadat bekend werd dat een homostel het Haagse Laakkwartier was ontvlucht na „aanhoudende treiterijen” door allochtone jeugd. Brenninkmeijer wil bemiddelen tussen de politie en homo’s die een klacht indienen. Hij zei het erg belangrijk te vinden dat het homopesten „doelmatig” wordt tegengegaan. (NRC)