Een jaar kraakverbod. Wat heeft het opgeleverd?

WFA01T:VERBODEN DEMONSTRATIE TEGEN KRAAKVERBOD:AMSTERDAM;02OCT2011-Ondanks het verbod van de driehoek om in het centrum van Amsterdam een demonstratie tegen het kraakverbod te houden trokken tientallen demonstranten zaterdagmiddagmiddag vanuit het kraakpand Vrankrijk richting Spui, waar hen de Mobiele Eenheid opwachtte en de groep eraan herinnerde dat het meevoeren van borden op stokken en het dragen van maskers verboden was. De groep werd vervolgens met bussen naar het plein voor de Stopera vervoerd, waar de demonstratie was toegestaan. Foto: demonstranten met alternatieve 'maskers' nu gewone maskers verboden waren.WFA/mj/str.Michael Jacobs
WFA01T:VERBODEN DEMONSTRATIE TEGEN KRAAKVERBOD:AMSTERDAM;02OCT2011-Ondanks het verbod van de driehoek om in het centrum van Amsterdam een demonstratie tegen het kraakverbod te houden trokken tientallen demonstranten zaterdagmiddagmiddag vanuit het kraakpand Vrankrijk richting Spui, waar hen de Mobiele Eenheid opwachtte en de groep eraan herinnerde dat het meevoeren van borden op stokken en het dragen van maskers verboden was. De groep werd vervolgens met bussen naar het plein voor de Stopera vervoerd, waar de demonstratie was toegestaan. Foto: demonstranten met alternatieve 'maskers' nu gewone maskers verboden waren.WFA/mj/str.Michael Jacobs WFA MICHAEL JACOBS

Afgelopen weekend een jaar geleden trad de Wet kraken en leegstand in werking en werd kraken strafbaar. De krakersscene is boos: tijdens een demonstratie afgelopen weekend werden 17 krakers wegens ongeregeldheden gearresteerd. Gemeenten morren over administratieve rompslomp. En het Openbaar Ministerie kan krakers nauwelijks vervolgen. Heeft de wet zin gehad?