‘District van Sirte veroverd door troepen van Libische interimregering’

Een soldaat van de interimregering tijdens gevechten in Sirte vandaag, op ongeveer een kilometer van het centrum van de stad. De stad is de afgelopen weken het centrum van de strijd tussen troepen die Gaddafi steunen en degenen die hem definitief willen verdrijven.
Een soldaat van de interimregering tijdens gevechten in Sirte vandaag, op ongeveer een kilometer van het centrum van de stad. De stad is de afgelopen weken het centrum van de strijd tussen troepen die Gaddafi steunen en degenen die hem definitief willen verdrijven. Foto Reuters / Anis Mili

De troepen van de Libische interimregering hebben een deel van de stad Sirte, een van de laatste Gaddafi-bolwerken, veroverd. Dat meldt persbureau Reuters.

Het zou gaan om Bouhadi, een district in het zuiden van de stad die ruim 150.000 inwoners telt. Er werd hevig gevochten met aan Gaddafi loyale troepen om het gebied in handen te krijgen. Volgens de interimregering houdt een van de zonen van de verdreven leider zich schuil in de stad.