‘De waarheid over aanslag Lockerbie komt binnen paar maanden naar buiten’

Abdel Basset al-Megrahi op archiefbeeld. Foto Reuters / Ismail Zetouny
Abdel Basset al-Megrahi op archiefbeeld. Foto Reuters / Ismail Zetouny Abdel Basset al-Megrahi op archiefbeeld. Foto Reuters / Ismail Zetouny

Volgens Abdel Basset al-Megrahi, de man die als enige werd veroordeeld voor de bomaanslag boven het Schotse Lockerbie, komt er binnen een paar maanden meer informatie vrij over de aanslag. Dat zegt hij in een interview met het Britse persbureau Reuters.

De verzwakte Megrahi vertelt vanuit zijn bed dat zijn rol in de bomaanslag wordt overdreven en dat snel publiek zal worden wat er werkelijk gebeurd is.

“De feiten (over de Lockerbie-aanslag), zullen duidelijk worden op een dag en hopelijk in de nabije toekomst. Binnen een paar maanden zullen er nieuwe feiten naar buiten worden gebracht.”

“Ik heb nog nooit iemand geweld aangedaan in mijn leven.” - Megrahi

De voormalige Libische agent Megrahi wordt verantwoordelijk gehouden voor de bomaanslag die aan 270 mensen het leven kostte. In 2009 liet de Schotse regering Megrahi vrij, uit “humanitaire overwegingen”. Hij zou nog weken te leven hebben, maar hij leeft nog steeds.

Volgens het Schotse OM handelde Megrahi niet alleen en daarom loopt het onderzoek nog steeds. De Libische interim-regering toonde zich vorige week bereid om in samenwerking met de Schotse autoriteiten te zoeken naar mogelijk andere verdachten in de Lockerbie-zaak.