Ontsnappingspoging in jeugdgevangenis Sassenheim

Acht jongeren hebben vanavond geprobeerd te ontsnappen uit jeugdgevangenis Teylingereind in Sassenheim. De politie spreekt van een ‘opstand’ in het detentiecentrum.

Een woordvoerster van de politie laat aan RTV West weten dat het de jongeren niet gelukt is om te ontsnappen. Er zou sprake zijn van een uitgebroken brand in de gevangenis, maar dat wordt door Politie Hollands-Midden op Twitter ontkend.

Twitter avatar PolitieHM PolitieHM Opstand in gevangenis #Sassenheim. Politie volop aanwezig. Geen sprake van brand. Geen ontsnappingen. Meer info volgt. ^RE

De situatie werd door de hulpdiensten snel opgeschaald naar Grip 2. Dat betekent dat het effect van het incident zich naar verwachting niet meer beperkt tot alleen de plek waar de brand plaatsvindt. Ook werd er een traumahelikopter opgeroepen.

Teylingereind is een gesloten justitiële inrichting voor jongeren.


Grotere kaart weergeven