Europese beurzen beginnen de week met verlies

De beursvloer in Frankfurt vandaag. Foto Reuters / Bob Strong

Na een slechte opening vanochtend heeft de AEX zich in de loop van de middag deels hersteld. Uiteindelijk sloot de index met een verlies van 1,3 procent op 276,6 punten.

Elders in Europa waren eindigden de beurzen ook in de min. De beurs in Parijs sloot met een verlies van 1,85 procent. De beurs in Londen verloor 1 procent en Frankfurt eindigde 2,3 procent in de min.

Bij de opening van de beurzen vanochtend waren de verliezen echter groter, nadat Griekenland dit weekend erkende dat de doelstellingen voor het begrotingstekort voor dit jaar niet worden gehaald en het onzeker is of het land de volgende lening uit het noodfonds zal ontvangen. Door de beter dan verwachte inkoopmanagersindex voor de Amerikaanse industrie over september en de eveneens onverwacht gestegen bouwuitgaven in de VS over augustus, herstelden de beurzen zich voor een deel. Na bekendmaking van deze data schoot Wall Street in de plus en kropen de beurs weer een beetje omhoog.