Video: spectaculaire 3D-projectie bij opening Scheepvaartmuseum

Het Scheepvaartmuseum is gisteravond officieel heropend. Koningin Beatrix en honderden andere belangstellenden zagen een prachtige 3D-projectie op de muren van het Zeemagazijn, die werd gevolgd door een vuurwerkshow.

Staatssecretaris van Cultuur Halbe Zijlstra was ook bij de opening aanwezig en noemde het Scheepvaartmuseum “een waar huzarenstukje”. Hij zei dat Nederland heel trots mag zijn op een museum dat “in alle opzichten recht doet aan de Nederlandse maritieme geschiedenis”.

Koningin Beatrix was eregast bij de opening en bezocht gisteravond twee tentoonstellingen. Ze arriveerde met De Groene Draeck, maar had wat moeite om het koninklijk schip te verlaten. Bij het verlaten raakte ze namelijk even uit evenwicht en verloor ze een schoen (zie filmpje hieronder na 42 seconden):

http://www.youtube.com/watch?v=T5TbWz5Qs-w