PSV in slotfase naar zege bij NEC

PSV heeft vandaag een moeizame zege geboekt bij NEC. De Eindhovenaren leken in Nijmegen op een gelijkspel af te stevenen, maar in de slotfase bezorgden Zakaria Labyad en Tim Matavz PSV een 2-0 overwinning. Door de zege is PSV nu tweede in de Eredivisie. De achterstand op koploper AZ bedraagt vier punten.

Na het verlies van Ajax bij Groningen en het gelijkspel van FC Twente tegen Excelsior kon PSV goede zaken doen. De Eindhovenaren begonnen het duel tegen NEC ook voortvarend. Ola Toivonen en Georginio Wijnaldum kregen goede mogelijkheden op de openingstreffer. Vooral de voormalig Feyenoorder had de score moeten openen, maar hij faalde in de afronding. Ryan Koolwijk kreeg namens NEC de beste mogelijkheid.

In het tweede bedrijf waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Kansen kwamen er voor PSV, maar onder meer Matavz had het vizier niet op scherp staan. NEC hield zicht op een gelijkspel en ging in de slotfase zelfs op zoek naar de zege. Inzetten van Stef Nijland, Melvin Platje en Leroy George troffen echter geen doel.

Op het moment dat beide ploegen genoegen leken te nemen met een gelijkspel scoorde PSV. Slordig balverlies van George gaf Kevin Strootman de gelegenheid om Labyad vrij voor het doel te zetten. De invaller faalde niet en zag twee minuten na zijn treffer Matavz de beslissende 2-0 binnen schieten.