Petticoat grote winnaar Musical Awards

Een deel van de cast van Petticoat. De musical is inmiddels gestopt.

De musical Petticoat is vanavond de grote winnaar geworden van de John Kraaijkamp Musical Awards. De musical van Joop van den Ende Theaterproducties sleepte zeven beeldjes in de wacht. Petticoat was met twaalf nominaties ook de grootste kanshebber.

Petticoat werd onder meer door het publiek gekozen tot beste grote musical. Paul Eenens viel in de prijzen met de regie van Petticoat. In diezelfde categorie kreeg bij hoge uitzondering ook Theu Boermans een prijs, beide regisseurs eindigden ex aequo bij de nominatiecommissie van de Musical Awards. Petticoat won daarnaast prijzen voor het script, de liedteksten en de muziek. Ook de bijrollen van Marjolijn Touw en Hajo Bruins vielen in de prijzen.

Overige prijzen

De onderscheiding voor beste mannelijke hoofdrol in een grote musical ging naar Jon van Eerd voor zijn rol in La Cage aux Folles, meldt persbureau Novum. “Dit is zo slecht voor een hoge bloeddruk”, reageerde Van Eerd. “Maar ik ben ongelofelijk trots.” De Musical Award voor beste vrouwelijke hoofdrol in een grote musical ging naar Lone van Roosendaal voor haar rol in Zorro. De publieksprijs voor beste kleine musical ging naar Urinetown, dat vorig jaar al vier Musical Awards won. Alex Klaassen won de prijs voor beste mannelijke hoofdrol in een kleine musical voor zijn vertolking van Toon Hermans.

Het beeldje voor beste vrouwelijke hoofdrol in een kleine musical ging naar Abke Bruins voor haar rol in Je Anne. Het stuk over Anne Frank wist een van de drie nominaties te verzilveren. Ook Spring Awakening, over jongeren die in het Duitsland van eind negentiende eeuw zichzelf en hun seksualiteit ontdekken, sleepte meerdere prijzen in de wacht. De musical, die kans maakte op tien onderscheidingen, ging naar huis met vier Musical Awards. Dat de prijs voor aanstormend talent naar Spring Awakening zou gaan, was al weken duidelijk. De genomineerden, Ton Sieben, Jasper Stokman en Michelle van de Ven, werden alle drie genomineerd voor hun rol in Spring Awakening. Van de Ven ging met het beeldje naar huis.

Op musical.nl zijn alle prijswinnaars te vinden.