Ombudsman gaat Gay Krant helpen bij meldingen homopesten

Nationale Ombudsman Alex Brenninkmeijer. Foto NRC / Roel Rozenburg

Nationale Ombudsman Alex Brenninkmeijer wil de Gay Krant helpen bij het verwerken van de meldingen die het blad krijgt over het pesten van homo’s. Dat zei hij vanochtend in het tv-programma Eva Jinek op Zondag.

De Gay Krant stelde afgelopen dinsdag een landelijk meldpunt voor homopesterijen in nadat bekend was geworden dat een homostel het Haagse Laakkwartier was ontvlucht na “aanhoudende treiterijen” door allochtone jeugd. Eerder werd door allochtone jongeren ook al een homostel weggepest uit de Utrechtse wijk Leidsche Rijn. Later deze week kwam een derde geval in het nieuws, toen een homoseksueel koppel uit de Achterhoek aan De Telegraaf vertelde te zijn weggepest door autochtone jeugd.

De Nationale Ombudsman was vanochtend samen met Gay Krant-hoofdredacteur Henk Krol te gast bij Eva Jinek op Zondag en reageerde positief op de opmerking van Krol dat de Gay Krant wel hulp kan gebruiken bij het verwerken van de tientallen meldingen van homopesten die het blad de afgelopen week ontving. Ombudsman Brenninkmeijer wil bemiddelen tussen de politie en homo’s die een klacht indienen. Hij zei het erg belangrijk te vinden dat het homopesten “doelmatig” wordt aangepakt.