Nederlandse tv bestaat 60 jaar - kijk de hele dag naar hoogtepunten

Vandaag precies zestig jaar geleden werd in Nederland de televisie geïntroduceerd. De publieke omroep blikt op het online te bekijken themakanaal Best24 de hele dag terug op de ontwikkeling van de Nederlandse televisie in de afgelopen zes decennia.

Op 2 oktober 1951 om 20.15 uur veranderde Nederland met de komst van televisie. Best 24 blikt vandaag met het programma Het Jaar Nul, De Beginjaren van de Televisie terug op de komst van de tv in Nederland. Onder meer de 81-jarige voormalige presentatrice Mies Bouwman en de 91-jarige actrice Hetty Blok staan stil bij dit moment. Ook dj en Fort Boyard-presentator Gerard Ekdom kijkt terug op deze gebeurtenis.

Het programma De Eerste Keer staat stil bij de trends op televisie van de afgelopen zestig jaar. Meer dan vijftig tv-persoonlijkheden voorzien de show van commentaar. In de marathon met tien afleveringen laten onder meer Henny Huisman, Jeroen Krabbé en Harm Edens hun licht schijnen op de Nederlandse televisiegeschiedenis.

Bekijk hier de precieze programmering van Best24 van vandaag.

Get Microsoft Silverlight