Meer dan 700 arrestaties bij demonstratie tegen Wall Street

Bij een protest op de Brooklyn Bridge in New York werden gisteravond meer dan 700 betogers gearresteerd. Foto Mario Tama / Getty Images via AFP

De New Yorkse politie heeft gisteravond laat meer dan 700 mensen gearresteerd tijdens een protest tegen de bankiers en bedrijven op Wall Street. De betogers blokkeerden wegen en liepen zonder toestemming over de Brooklyn Bridge.

Het was voor de tweede week op rij dat honderden demonstranten van de ‘Occupy Wall Street Movement’ zich lieten gelden in New York. Vorige week werden ook al tientallen betogers opgepakt in Manhattan. Gisteravond greep de politie in toen de demonstranten het voetpad op de Brooklyn Bridge verlieten en zich, volgens de politie ondanks herhaaldelijke waarschuwingen, op de rijstroken van de brug begaven.

Brooklyn Bridge wegens ‘chaotische’ taferelen korte tijd gesloten voor verkeer

In verband met de onrust werd de Brooklyn Bridge korte tijd afgesloten voor het verkeer. Het merendeel van de gearresteerde betogers kreeg een dagvaarding en werd vrijgelaten. Getuigen omschrijven de massale arrestaties tegenover persbureau Reuters als een “chaotisch gezicht”. De demonstranten waren eerder op de avond vertrokken vanuit hun protestkamp in het Zuccotti Park in Manhattan, waar ze naar eigen zeggen de hele winter zullen blijven.

De ‘Occupy Wall Street Movement’ protesteert tegen de hoge werkloosheid in de VS, de gedwongen verkoop van huizen en de reddingsplannen waarmee in 2008 veel Amerikaanse banken overeind werden gehouden. Daarnaast demonstreren de linkse activisten ook tegen de in hun ogen “oneerlijke” behandeling van minderheden in de Verenigde Staten. Onder anderen filmmaker Michael Moore en actrice Susan Sarandon hebben hun steun voor de beweging uitgesproken.