Lichamen van twee Nederlandse duikers gevonden in Duitsland

Twee Nederlanders duikers zijn om het leven gekomen bij een duikongeluk in het noorden van Duitsland. Dat meldt de NOS.

De duikers gingen gisteren met vier andere duikers te water, maar kwamen niet meer boven water. De twee mannen, met een leeftijd van tussen de 50 en 60 jaar, werden vanmiddag op 50 meter diepte gevonden in de Kreidesee. Het is nog niet duidelijk wat er precies is gebeurd.

Vijf van de zes duikers zijn lid van een duikvereniging uit Alkmaar. Twee andere duikers uit het gezelschap hielden interne verwondingen over aan het duiken van gisteren omdat ze te snel weer omhoog waren gekomen. De twee overige duikers hielden geen verwondingen aan het duiken. De Kreidesee is volgens de NOS een populaire duikplek omdat er resten van gebouwen liggen en het water heel helder is.


Grotere kaart weergeven