‘Geslaagde’ wapeninleveractie Amsterdam levert 39 wapens op

Een official houdt een startpistool vast tijdens de WK atletiek in Zuid-Korea eind augustus. Foto AFP / Peter Parks

De grote wapeninleveractie van de politie in Amsterdam heeft gisteren een behoorlijk aantal wapens opgeleverd. In totaal kwamen 39 vuurwapens, vijftien luchtdrukwapens en vijftien messen binnen. Ook werden een handgranaat en enkele granaathulzen afgeleverd.

Een woordvoerder van de politie spreekt van een geslaagde actie. In eerste instantie leverden vooral veel oudere mensen hun wapens uit de Tweede Wereldoorlog in. Later werden ook meer ‘actuele wapens’ ingeleverd, aldus de woordvoerder tegen persbureau Novum.

Zo kwamen er tien nepvuurwapens binnen en vier traangasbusjes. Daarnaast zijn drie ploertendoders van de straat gehaald en duizend stuks munitie. Van de wapens die worden ingeleverd wordt gecheckt of ze zijn gebruikt bij misdrijven. Als dat het geval is kan de persoon die het inleverde worden aangehouden.